MaAtE 2011.08.29. 06:35

Megoldódik!?

Na srácok, úgy látszik már többet nem kell itt fetrengeni Miamiban. :)

Ma jött a hívás, hogy holnap reggel indulás az Imagination hajóra... Megint oda vissza, de legalább ott van a Fantastic Five három másik tagja, így megint együtt lesz a kezdeti.

Na de ne ugorjunk ennyire előre. Legutóbb ott jártunk, hogy itt vagyunk Miamiban.
Szóval minden messze, nem messze, rohadt messze van. Ahhoz, hogy lemenjünk a bícsre taxival 20-30 perc, busszal több mint egy óra kellett volna. így kihagytuk ezt a programlehetőset. Második napunkon Miamiban döglődtünk egy kicsit, skype-oltunk a családdal, kihasználtuk, hogy itt vagyunk, és pihenhetünk. Ja, de előbb reggeliztünk. Volt itt "minden". Gofri, fánk, valami tömör zsemle (ami nem mellesleg fánk alakú volt), hamburgerhús, tojás, müzli, joghurt, etc. Nem a tipikus magyar reggeli. Volt egy fekete srác, aki gofrit evett hamburgerhússal... Néztünk is, hogy ezzel mi van, és hogy hülyének nézi-e más is, de nem... Csak nekünk volt furcsa. Hát ebből a bő választékból a fánkalakú zsemlére esett a választásunk, hamburgerhússal, meg ketchuppal. Érdekes reggeli. De két zsemlétől úgy jól laktunk, hogy teljesen elpilledtünk. Ezután jött a skype-olós, döglős rész.

Lementünk ebédelni, én ilyen rántott? csirkét ettem, sültkrumplival. De se rántott, se csirke nem volt. Egyszerűen szörnyű volt. Mindkettőnknek forgott tőle a gyomra, miközben ettük, és utána is... Azért valahogy begyűrtünk valamennyit belőle. Az a fura, hogy itt minden jobban laktat. Vagy inkább csak úgy érezzük, mert olyan sz#r a koszt a hotelben. 

Találkoztunk egy magyar lánnyal, aki szintén Carnivalos, de ő báros, és másnap indul a Sensationre. Bandáztunk, beszélgettünk, jó volt magyar beszédet hallani az egymásén kívül. Elkísértük a mekibe, mert mondtuk, hogy annyira nem jó az itteni ebéd.
Már kb. ekkor átmentünk idegenvezetőbe. :)

Délutáni pihi után Balázsék elmentek boltba, nekem annyira nem volt kedvem hozzá, így inkább elmentem szétnézni a Miami Springs kertvárosi részen, ami ott fogadott, gyó. Nagyon szép házak, mindegyik előtt legalább 2-3 autó. Jó kis hely. Tele van ilyen kis gyíkokkal. Legalábbis azt hittem, hogy gyík, míg az egyiket meg nem néztem közelebbről. Rájöttem, hogy én otthon ilyet tartottam terráriumban. Anolisz a becsületes neve, de hívják még amerikai kaméleonnak, egy ilyen vegyesvágott, valahol a közönséges kaméleon és a gekkófélék között. Itt rengeteg van belőle. Plusz az egyik bokron egy olyan pók volt, amilyet még sosem láttam. Mintha páncélja lett volna, és azon meg tüskék, elég brutálisan nézett ki. 

Volt egy olyan autó?, aminek kb. négy kereke volt, motorja, négy ülése, és az ülések kb. 2 méter magasan voltak. Lehet valami mocsárjáró szörny. Ezelőtt a ház előtt 5 pickup állt, lehet a tulaj ezekre gerjed. De mindenesetre, brutális látvány volt.

Visszasétáltam a hotelbe, ahol megbeszéltük, hogy lemegyünk vacsizni. Valamit ettem, ami nem volt olyan szörnyű, mint reggel. Az asztalunknál ült, Balázs, Kinga, meg egy szerb csaj, így angolul folyt a társalgás, amire a szomszéd asztalnál ülő, addig mexikóinak vélt emberek felfigyeltek, hogy bizony mi is Carnivalosak vagyunk. Kiderült, hogy bolgárok, és ők is a Sensationra mennek a bár részlegre, mint Kinga. Nem kellett nekünk több, Balázzsal egy pill alatt megbeszéltük, hogy ebből bizony Tom's lesz ma is, egy ilyen kis európai meeting. A bolgár srácok/lányok kb. fél perc alatt beleegyeztek, hogy persze, menjünk. Jó, akkor fél 10-kor találkozó lett. Hát körülbelül, 10-fél 11-re el is indultunk. Ott megkóstoltuk a Legendary Chicken Wings-et, ami tavaly Miami legjobb csirkeszárnya volt. És tényleg. Nagyon finom volt. Söröztünk egy kicsit, beszélgettünk, jól eltelt az idő, aztán visszatértünk, mert a Sensationhöz 5:30-kor indult a busz, reggel, így megértettük, hogy utazás után pihenni akarnak.

Mi is lefeküdtünk aludni, és vártuk a másnapot.

Ez a másnap ez ma van. Ma is azt terveztük, hogy döglés, skype kombó. Végül az lett belőle, hogy reggeli, döglés, ebéd, és ekkor jött az elhatározás, hogy menjünk el a Walmartba, vagy valamerre, mert itt unalmas. Balázzsal mentünk egy kört a Miami Springnél, majd fogtunk egy taxit, hogy vigyen el a legközelebbi Walmartba, ami 6 mérföldre volt, így nem vállaltuk be gyalog. Szépen oda is értünk, és kb. mint egy lepukkant teszkó, nem volt nagy élmégy, de másfél dodóért vettünk egy doboz Pringlest, meg pár ilyen helyi nasit, kipróbálni, ha már itt vagyunk, és a nyakunkba szakadt egy kis szabadidő.

A taxiból láttuk a Carnival főhadiszállását. Akkora az épület, hogy látszik, hogy van mit a tejbe aprítani. Hát akkor addig sétáljunk vissza a NW 87th utcán. Csak azzal nem számoltunk, hogy kb. du 3 óra van, rohadt meleg, és nagyon messze van. "Na mindjárt ott vagyunk". Persze, ott is voltunk, de az nem az az épület volt. Király... A Carnivalos épület meg olyan messze volt, hogy nem is láttuk. De végül elsétáltunk. Fotózkodtunk, mentünk még egy kicsit, a NW 36th utcáig, ahol a hotel is van. Persze, még 4-5 mérföldre a kereszteződéstől. így a hatsávos úton leintettünk egy taxit, amiben egy fekete nő volt a sofőr, valami karibi zenét hallgatott, és totál kész volt. Táncolt, anyázott, ha valaki be akart menni elé, és nem tudta, hogy hol a hotelünk. Mondtuk neki, hogy akkor menjen egyenesen és szólunk. "Akkor itt balra". Jaaa, hogy a Comfort Inn, miért nem mondtátok. Közben beszéltünk, hogy fél órája ezt pofázzuk, hogy oda akarunk menni. Fordul be, és kérdezi, hogy nem a Sleep Inn-be akarunk menni? Anyám... Nem. Ja, ok akkor "Sleep in Comfort" szóviccel elbúcsúzott. 

Ezek után feljöttünk, lezuhiztunk, mert kegyetlenül lefőttünk. Majd lementünk vacsizni. Most kipróbáltam a Hot Chicken Wingset a szálloda éttermében, ami ugyan nem volt Legendary, de legalább ehető volt. Kifelé az étteremből, ismét összefutottunk egy magyar lánnyal, aki szintén báros.

Mondtuk neki, hogy szörnyű a kaja, inkább elkísérjük a Tom'sba, ott ehet finomat. (Nem most indul, így fizetnie kell a szállásért, meg a kajáért, így jól járt, hogy jött velünk, mert jót kajálhatott egy jó helyen). Hiányozni fog ez a Tom's... Nagyon hangulatos kis bar&grill. 

Már visszatértünk, és nekiálltam blogot hegeszteni, na ez lett belőle.

 

Holnap reggel 9-kor indulás, nem tudom mikor írok legközelebb, és mikor leszek Skype, ill. netközelben. Jók legyetek fiúk-lányok! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://maatehajozik.blog.hu/api/trackback/id/tr343186998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bunkó britt 2011.08.30. 19:06:19

Maate ecsém! Ha mán fotózni mentél, megkínálhattad volna a blogot is pár képpel, úgy mégis csak hangulatosabb volna... Szóval fotókat, please! Egyébként lájk!

bunkó britt 2011.08.30. 19:07:12

na mevan, moderálsz is? vagy micsoda?
süti beállítások módosítása